Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
26
08
14
Kristel Hurenkamp
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Kristel Hurenkamp
Dossier: Economie
Soort:

Inkopers zakenreizen wereldwijd positief gestemd

Inkopers van zakelijke reizen zien de toekomst met vertrouwen tegemoet. Wereldwijd verwachten de inkopers dat er dit jaar vijf procent meer zakenreizen gemaakt zullen worden dan vorig jaar.

De stijging komt mede doordat er dit jaar vooral in Oost-Europa en Zuid-Amerika veel meer is gereisd dan voorheen. De Olympische Winterspelen in het Russische Sochi en het WK-voetbal in Brazilië zijn daarvoor mede verantwoordelijk. Dit blijkt uit een onderzoek van AirPlus, een aanbieder van betaaloplossingen voor zakenreizen, onder 1500 inkopers van zakelijke reizen over de hele wereld.

Meer, langer, duurder
De verwachting van de inkopers is niet alleen dat er weer meer zakelijk gereisd zal worden, maar ook dat reizen langer zullen gaan duren en met hogere budgetten. Maar liefst 83 procent van de ondervraagden verwacht dat er meer business trips geboekt zullen worden. Vorig jaar lag dat percentage nog op 63 procent. Volgens 45 procent van de respondenten zal de reiziger langer van huis zijn en een derde denkt dat een reis meer geld mag gaan kosten.

Richtlijnen aangescherpt
Inkopers die minder positief zijn noemen als oorzaak dat door de crisis veel bedrijven de richtlijnen voor zakentrips hebben aangescherpt. De regels laten het dan simpelweg niet toe om meer geld uit te geven of vaker te reizen. Slechts drie procent van de inkopers verwacht dat het zakelijke reizen helemaal wordt stopgezet.

Kristel Hurenkamp
Door Kristel Hurenkamp
Kristel Hurenkamp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.