Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
16
06
11
Michèle Giebing
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Michèle Giebing
Dossier: NEVI
Soort:

Inkopers zijn de motor van onze economie

Inkopers zijn tegenwoordig steeds meer de aanjagers en remmers van onze economische ontwikkeling, constateert Arjan van Weele, hoogleraar Inkoopmanagement aan de Technische Universiteit Eindhoven.

Van Weele blikte onlangs tijdens een NEVI-bijeenkomst terug op de invloed van tien jaar inkoopmanagersindexcijfers. “Als ik terug kijk op tien jaar PMI, zie ik behoorlijk wat veranderingen. Zo zijn inkopers steeds meer de aanjagers en remmers van onze economische ontwikkeling, verplaatsen steeds meer activiteiten naar het buitenland en kijken inkopers niet alleen meer naar het verlagen naar kosten, maar ook naar duurzaamheid”, zegt van Weele. Ook merkt hij op dat steeds meer bedrijven op een flexibele manier gaan werken, onder andere door uitbesteding.

Interdependentie
“Een andere verandering is dat specialisme een grotere rol gaat spelen. Bedrijven besteden hun niet-kerntaken uit en de internationalisering neemt toe in zowel privé als bedrijfsopzicht. Met interdependentie van bedrijven, sociale systemen en mensen als gevolg.” Van Weele ziet China steeds groter worden; volgens hem groeit het land elk jaar met 7 tot 8 procent.

Michèle Giebing
Door Michèle Giebing
Michèle Giebing

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.