Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
25
06
10
Sander van den Broek
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Sander van den Broek
Dossier: Onderzoek
Soort:

InQuest bekendste bureau, YER beste

SEPP (Self Employed Purchasing Professionals) presenteerde gisteren de resultaten van haar jaarlijkse enquête over de inkoopinterimmarkt. Pikant onderdeel van deze enquête zijn de rapportcijfers die de respondenten kunnen uitdelen aan de bureaus, die bemiddelen bij tijdelijke opdrachten. InQuest blijkt het bekendste bureau te zijn. Ongeveer de helft van de inkoopprofessionals gaf aan bekend te zijn met het bureau uit Den Haag. Onder de bekendste bemiddelaars (meer dan 50 beoordelingen) komt YER als beste uit de bus. Onder de bureaus met minder bekendheid (meer dan 10, maar minder dan 50 beoordelingen) scoren Conducto en Inkoop ID goed.

Nuance
Vorig jaar lag in de enquête veel nadruk op het kwalificeren van de verschillende bureaus. In tegenstelling tot vorig jaar waagt het SEPP-team zich dit jaar niet aan een eindoordeel. Er werd geen gemiddeld rapportcijfer per bureau uitgedeeld, waardoor de vergelijking moeilijker te maken is. Hans Schwarte (SEPP) daarover:"We verzamelen de gegevens en presenteren deze in heldere overzichten. Het interpreteren laten we aan de lezer over."

De bureaus met relatief veel beoordelingen lijken daar de rekening voor de betalen. Peter Kamphuys (directeur InQuest) is desondanks tevreden met de resultaten:"We komen als bekendste uit de bus als het gaat om het realiseren van contracten voor ZZP-ers. Daar zijn we uiteraard blij om." Toch vindt Kamphuys dat enige nuancering op zijn plaats is. "Wetenschappelijk zal dit onderzoek niet staande blijven. Desondanks denk ik dat de resultaten representatief zijn", aldus Kamphuys.

Heel veel bureaus
In de enquêteresultaten worden 228 bureaus genoemd. Het grootste deel kon echter door slechts een enkele ZZP-er beoordeeld worden. Slechts 25 bureau's kregen meer dan 5 beoordelingen.

Sander van den Broek
Door Sander van den Broek
Sander van den Broek is oprichter en uitgever van onder meer Inkopers-cafe.nl. Daarnaast is hij directeur van Buildnet Webservices.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.