Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
20
08
12
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Suzanne Wijers
Dossier: Outsourcing
Soort:

Insourcing productie populair onder fabrikanten

Fabrikanten halen de productie steeds vaker weer terug ‘in house’. Zij kiezen voor lokale leveranciers om storingen in de supply chain, veroorzaakt door natuurrampen en de recessie, te bevechten.

Uit onderzoek van de EEF, de Engelse branchevereniging voor fabrikanten, bleek dat 40 procent van de bedrijven de mogelijkheden aan het onderzoeken is om de uitbestede productie weer terug te halen en dat onder 25 procent de inzet van lokale leveranciers is toegenomen.

Vorm van risicomanagement
Volgens hoofd beleidszaken bij EEF, Lee Hopley, is het een vorm van risicomanagement. “De supply chains zijn sterk geglobaliseerd. Dat brengt diverse voordelen met zich mee, maar er zijn ook risico’s aan verbonden wanneer er zaken verkeerd gaan. De afgelopen jaren hebben fabrikanten te kampen gehad met diverse onvoorziene gebeurtenissen die een groot beroep hebben gedaan op hun supply chain monitoring en de continuïteitsplanning.”

Nieuwe mogelijkheden

Hopley is van mening dat het insourcen diverse mogelijkheden met zich mee brengt, zoals de re-shoring van productie en het opnieuw opbouwen van maakindustrie voor bedrijven die meer gebruik willen maken van lokale ketens. Hopley: “We moeten die mogelijkheden benutten door obstakels weg te halen voor fabrikanten die hun capaciteit willen uitbreiden of op zoek zijn naar nieuwe marktsegmenten. Dit moeten we doen door een bedrijfsvriendelijk klimaat te creëren waardoor elke in onze economie geïnvesteerde Pond het geld meer dan waard is. “

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.