Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
18
07
06
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door webmaster
Dossier: Overheidaanbesteding
Soort:

Integrale facilitaire dienstverleningsmarkt groeit verder

Jaarlijks maakt Significant een analyse van de relevante ontwikkelingen op het gebied van het integraal uitbesteden van facilitaire diensten. Net als in voorgaande jaren zag men een groei van de markt. dit keer met ongeveer 50%. Significant verwacht dat deze groei zich de komende jaren zal blijven voortzetten.

Deze enorme groei dwingt de leveranciersmarkt volwassen te worden en opdrachtgevers actief te sturen. Integrale uitbesteding van facilitaire dienstverlening blijkt niet meer vanzelfsprekend een `strategische’ dienst te zijn. maar een gewone commodity. De dienstverleners moeten hier op passende wijze op reageren willen ze hun marktpositie behouden of uitbreiden: een goede voedingsbodem voor een kwalitatieve ontwikkeling aan de aanbiederszijde.


“Met het volwassen worden van de markt worden ook meteen de manco’s bij opdrachtgevers en opdrachtnemers zichtbaar. Opdrachtnemers zijn nog te veel op uitvoering alleen gericht en nog onvoldoende in staat om hun klanten echt teontlasten. Opdrachtgevers zijn nog onvoldoende kritisch in de aansturing van de dienstverleners. Constructies waarin goede financiele prikkels zijn ingebouwd en waarmee leveranciers worden aangezet tot structurele verbeteringen staan nog in de kinderschoenen”. aldus Richard Lennartz. manager bij Significant.

Belangrijkste trends voor de komende jaren zijn: integrale uitbesteding van alle ondersteunende diensten (facilitair. HRM. ICT. financieel administratief) aan ??n en dezelfde leverancier. geografische expansie (van nationaal naar Europees en zelfs globale uitbesteding) en toenemende belangstelling vanuit de overheid voor uitbesteding van deze vorm van dienstverlening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.