Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
11
03
08
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door webmaster
Dossier: PMI
Soort:

Interesse in groene supply chain groeit

Steeds meer bedrijven spannen zich in voor een groene supply chain. Vooral vermindering van het energiegebruik en de switch naar een ‘groenere’ supply chain partner zijn populair.
Dat blijkt uit een onderzoek van het Amerikaanse onderzoeksbureau Aberdeen Group.

Vierhonderd bedrijven kregen de vraag welke concrete maatregelen zij treffen voor een groene supply chain. Energiebesparing en het kiezen van ‘groenere’ ketenpartners werden door respectievelijk 64 en 63 procent van de ondervraagde bedrijven genoemd. Herinrichting van de supply chain (52 procent). reductie van emissies (48 procent). het gebruik van alternatieve brandstoffen en energiebronnen (33 procent). het meten van emissies (27 procent) en het verminderen van vervoer door de lucht (14 procent) volgden.

Sociale verantwoordelijkheidsprogramma’s en duurzaamheidsprogramma’s werden volgens Aberdeen tot voor kort alleen maar opgesteld uit pr-overwegingen en om de aandeelhouders tevreden te stellen. Tegenwoordig zorgen toenemende kosten. nieuwe regelgeving en onder druk staande winsten er echter voor dat bedrijven met een andere blik naar groene alternatieven kijken.

Aberdeen Group ziet de interesse bij bedrijven voor duurzaamheid in de supply chain als 'robuust en groeiende'. Logistieke- en energiekosten worden gereduceerd door het inzetten van ‘groene’ alternatieven. Tegelijkertijd verbeteren de concurrentiepositie en het imago.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.