Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
21
09
10
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Marion van Hooren
Dossier: Supply Chain
Soort:

Interne supply chain in 2010 verder ontschot

De interne supply chain binnen veel organisaties is in 2010 verder ontschot, zo blijkt uit het Best Supply Chain 2010, een onderzoek door DPA Supply Chain. Respondenten gaven hun organisatie gemiddeld een 6,2 als rapportcijfer. In 2008 was dit nog een 5,9.

Max Boodie, voormalig CEO van DPA Supply Chain en tegenwoordig directielid van DPA Group, presenteerde onlangs de resultaten van het onderzoek.  Best of Supply Chain probeert inzicht te geven in de dynamiek van ontschotting in supply chains. Het onderzoek van dit jaar was het tweede onderzoek, na een eerste editie in 2008. Uit dit tweede onderzoek blijkt dat ontschotting leeft, aangezien de response bijna verdubbelde. In het onderzoek staat de interne supply chain centraal, en de mate waarin deze ontschot is. Die interne keten bestaat uit de primaire disciplines binnen de organisatie. De focus van het onderzoek ligt op inkoop, logistiek en operations. Ontschotting is de mate waarin die disciplines samenwerken en als eenheid worden beschouwd in plaats van dat ze als zelfstandige eenheden opereren.

Ontschotten neemt toe
Tijdens de presentatie van de resultaten, gaf Boodie aan dat de interne supply chain in 2010 iets meer ontschot is dan in 2008. ‘Respondenten gaven in 2008 een 5,9 als rapportcijfer voor de mate waarin hun organisatie is ontschot. In 2010 is dat een 6,2 geworden.’ Boodie, auteur van het boekje “Muren & Buren” waarin de resultaten staan van BoSC-2010, vertelt ook dat men ontschotting als onderwerp belangrijker is gaan vinden. ‘Dat blijkt uit het feit dat men aan het Belang in 2008 een 7,1 toekende en dat is nu 7,3. In BoSC wordt het Verschil tussen Score en Belang aangemerkt als het verbeterpotentieel voor ontschotting. Dat verbeterpotentieel is in die twee jaar licht afgenomen.’

Details
BoSC-2010 geeft een gedetailleerd beeld van welke organisaties nu meer ontschot zijn dan andere. Als highlights noemt Boodie tijdens de presentatie dat dienstverleners zichzelf meer ontschot vinden dan bedrijven die goederen leveren. Verder scoren organisaties die overwegen aan de overheid leveren lager dan organisaties die business-to-business of business-to-consumer leveren. Bij hen ligt ook het grootste verbeterpotentieel. Qua processen en cultuur valt hier nog veel te verbeteren. Ook noemt Boodie dat organisaties die sterk kapitaalintensief zijn zichzelf minder ontschot vinden dan organisaties die vooral arbeidsintensief dan wel kennisintensief zijn. Vooral de processen en besturing bieden hier ruimte voor verbetering. Het onderzoek Best of Supply Chain gaat echter nog een laag dieper, naar de branches. De top 3 van de meest ontschotte branches ziet er als volgt uit: op een staat transport en logistiek, op twee de groothandel en op drie banken en verzekeraars. Ondanks dat de bouwsector bijna onderaan staat, heeft deze wel de grootste progressie geboekt.
Ontschotten moet, daar is men het in elk van de drie kerndisciplines wel over eens. De drie kern disciplines inkoop, logistiek en operations geven in het onderzoek aan welke acties daarvoor concreet ondernomen moeten worden. Met stip op één staat het verbeteren van de samenwerking, met alles wat daar bij hoort (beter overleg, intensivering communicatie). Maar wat levert ontschotting dan precies op? BoSC-2010 geeft inzicht. Voor 2010 wordt op basis van het onderzoek een jaarlijks macro-economisch besparingspotentieel van zo’n drie miljard euro becijferd.

Praktijkcase
Tijdens het congres sprak ook Niek-Jan Potma, Manager Corporate Resale Procurement bij Vanderlande Industries B.V. Vanderlande Industries staat in ‘Muren & Buren’ als voorbeeld van ontschotting. Potma: ‘Het bedrijf ontwikkelt en levert automatiseringssystemen voor magazijnen, bagage-afhandelingssystemen en complete sorteersystemen voor de post- en pakkettenmarkt. De cradle-tot-cradle-benadering waar wij naar streven, vergde een ontschotte organisatie.’ In het verhaal van Potma komt duidelijk naar voren dat alles begint met awareness, samen met een sense of urgency. Als advies geeft Potma: ‘Creëer awareness en een omgeving waar over grenzen heen gekeken en gedacht mag worden. Van wie wordt vastgezet in bonussen en verantwoordelijkheid voor winst en verlies kan niet verwacht worden dat hij ineens voor het grotere doel gaat. De weg naar ontschotting is je verantwoordelijk voelen voor datgene waar je niet verantwoordelijk voor bent.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.