Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
10
12
14
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Koen Bugter
Dossier: Inkoop
Soort:

Intrakoop sluit deal voedsel zorg met Verscentrum NL

Intrakoop, een inkoopcoöperatie voor de zorg, en retailspecialist Verscentrum Nederland, waarvan Bidvest Deli XL de grootste aandeelhouder is, gaan samenwerken. Dit doen zij om de caresector te voorzien van kleinschalige oplossingen voor eten en drinken. 

De inkoop van eten en drinken en de maaltijdvoorziening in de caresector is aan het veranderen. Roy Martini, segmentmanager Eten & Drinken van Intrakoop: “Wij spelen in op de vraag van zorginstellingen naar kleinschalige distributieoplossingen van eten en drinken. De plaatselijke supermarkt kan vaak niet aan alle eisen van de zorg voldoen, zoals speciale dieetwensen of eten voor speciale doelgroepen, maar ook aan zaken als toetsbare kwaliteit en voedselveiligheid. Verder willen cliënten bestelgemak, controle over de uitgaven en goede service. Wij willen leden keuze bieden uit verschillende oplossingen met veel vrijheid voor individuele opties en maatwerk.”

Consument-inkoper
"Waar lange tijd de inkoop van voeding in zorginstellingen via de centrale inkoopafdeling verliep, is een nieuw soort inkoper ontstaan: de consument-inkoper. Door reorganisaties en inkrimping is veel ondersteunend personeel verdwenen. Budgetten zijn verschoven: het is nu vaak een afdelingsmanager van een woongroep, die verantwoordelijk is voor het budget en de inkoop," aldus Vers Centrum Nederland. De markt verschuift daarmee van grootschalige naar kleinschalige leveringen. Martini: "De consument-inkoper heeft behoefte aan een simpel bestelsysteem en herkenbare producten in combinatie met betrouwbare leveringen en goede kwaliteit."

Door Koen Bugter
Journalist Koen Bugter (1982) werkt nu zo'n achttien jaar in de journalistiek en werkte vooral als verslaggever voor verschillende omroepen in Hilversum waaronder BNN, AvroTros en KRO-NCRV. Voor inkopers-cafe.nl krijgt hij graag de onderste steen boven. Heeft u tips voor Bugter? U kunt hem mailen via: koen@inkopers-cafe.nl of via twitter volgen: @koenbugter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.