Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
29
08
18
Jon Jonoski
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Jon Jonoski
Dossier: Global
Soort:

Investeringen in duurzame keten betalen zich uit

Investeringen in duurzame keten betalen zich uit

Bedrijven die investeren in het verduurzamen van hun toeleveringsketen hebben meer financiële stabiliteit. Dat concluderen onderzoekers van de Universiteit van Liverpool. Zij stellen dat deze duurzame maatregelen de risicobeleving van beleggers verminderen.

Het onderzoek stelt, volgens branchemedium Duurzaam Bedrijfsleven, voorts dat dure investeringen in de keten geen negatieve invloed hebben op de opbrengsten van het bedrijf. Volgens de onderzoekers komt dat misschien doordat consumenten steeds vaker bereid zijn meer te betalen voor bedrijven die hun toeleveringsketen op een verantwoordelijke manier inrichten.

Apple
De praktijk toont volgens Duurzaam Bedrijfsleven ook dat bedrijven steeds serieuzer omgaan met ethische vraagstukken rondom de keten, zeker nadat ze eerder op de vingers zijn getikt. Apple stelde bijvoorbeeld een onderzoek in naar de werkomstandigheden bij haar leverancier Foxcon, na berichten van een hoog zelfmoordcijfer onder werknemers van haar fabrieken.

Giftige stoffen
Een ander voorbeeld is Levi’s. Dat krijgt te maken met stevige protesten, omdat textielbedrijven in haar aanvoerketen gevaarlijke stoffen zouden lozen in Mexicaanse rivieren. Het bedrijf wil dat haar leveranciers nu periodiek cijfers over presenteren. Het is uiteindelijk de bedoeling dat er in 2020 helemaal geen giftige stoffen meer worden geloosd.

Jon Jonoski
Door Jon Jonoski
Jon Jonoski is een enthousiaste journalist die zich graag verdiept in de wereld van inkoop en aanbestedingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.