Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
15
04
11
Peter Streefkerk
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Peter Streefkerk
Dossier: Inkoop
Soort:

IPSERA meets Nevi CPD en omgekeerd

Van zondag 10 april tot en met woensdag 13 april organiseerde de Maastricht University dit jaar de 20e International Purchasing and Supply Education and Research Association (IPSERA) conferentie. Onderdeel van deze conferentie vormde de “Practioners” middag op maandag 11 april, die ingevuld werd onder leiding van NEVI-CPD.  Het motto van de IPSERA conferentie was dit jaar “Vision 20/20 – Preparing today for tomorrow’s challenges”.
 
De introductie was voor rekening van gastheer Frank Rozemeijer, die de deelnemers van de “Practioners” middag op de voor hem welbekende ontspannen wijze welkom heette. Vervolgens werd afgetrapt met een plenaire zitting voor alle IPSERA bezoekers, waarbij de inkoopvisie van SABIC (een van ’s wereld grootste petrochemische bedrijven) werd gepresenteerd door Jos Visser.

Het programma werd daarna voortgezet in een kleinere zaal met twee sessies, waarin de link werd gelegd tussen theorie en praktijk. Na een korte introductie van Gert van Beek (voorzitter NEVI-CPD) ging het in de eerste sessie over riskmanagement in de supply chain. Gebaseerd op een onderzoek van Petra Hoffmann (Universiteit Twente) werd ingezoomd op het herkennen, beoordelen, managen en monitoren van risico’s in de keten. Vervolgens werden daar de praktijkervaringen van Peter Streefkerk (Respect Inkoopconsultancy) bij het VU medisch centrum tegenover gezet.

Na de pauze gingen gingen Mark van de Vijver (Universiteit Tilburg, CPO KLM Air France) en Frank Oort (Directeur Inkoop BAM Group) verbaal met elkaar in de slag over het onderwerp Buyer – Supplier relationship. Aan de hand van een drietal stellingen werden de mensen in de zaal uitgedaagd te reageren of zij het daarmee eens of oneens waren. Vervolgens ontspon zich een vrolijke en af en toe diepgaande discussie over de verschillende invalshoeken, niet alleen met de zaal maar ook tussen Mark en Frank onderling.

Gert van Beek tenslotte verzorgde de afsluitende wrap-up van het besprokene, waarna de middag werd afgesloten met een (borrel)hapje, gebak en een drankje.

Peter Streefkerk
Door Peter Streefkerk
Peter Streefkerk is mede-eigenaar van Starck Training & Development en Respect Inkoopconsultancy. Hij houdt zich bezig met interim management, advisering, projectmanagement, training en coaching op het gebied van contractmanagement en inkoop. Hij is auteur van de boeken Inkopen voor Dummies, Inkoop en een groot aantal artikelen over inkopen. Volg Peter op Twitter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.