Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
28
01
16
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Nancy van Bemmel
Dossiers: Global, Inkoop
Soort:

Iran wil 114 vliegtuigen kopen van Airbus

Iran wil 114 vliegtuigen kopen van Airbus

Iran wil een contract sluiten met Airbus voor de aankoop van 114 passagiersvliegtuigen. Ook geeft de Iraanse onderminister aan dat Teheran interesse heeft in meer dan honderd vliegtuigen van Boeing. Airbus heeft de aankoop nog niet bevestigd. De Europese vliegtuigbouwer stelt voorzichtig dat eerst alle economische sancties tegen het land moeten zijn opgeheven. Ook dienen alle wetten te zijn aangepast.

Iran wordt in de komende maanden van een reeks internationale sancties verlost, dankzij het akkoord over de aanpak van het Iraanse nucleaire programma. Zo krijgt Teheran bevroren tegoeden in het buitenland terug en kan het weer olie uitvoeren, schrijft de Volkskrant.

Vliegtuigen dringend nodig
Iran moet dringend zijn verouderde luchtvloot vervangen. Van de vliegtuigen die Iran voor de burgerluchtvaart heeft, is slechts een deel inzetbaar. Dit komt voornamelijk door het gebrek aan onderhoud en onderdelen. “We onderhandelen al tien maanden”, zegt de Iraanse minister van Transport Abbas Akhoundi. “Maar we konden de vliegtuigen niet betalen vanwege de sancties tegen banken.” De minister stelt dat Iran 400 vliegtuigen nodig heeft voor middellange en langeafstandsvluchten en nog eens 100 voor de korte afstand.

Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Nancy van Bemmel is een gedreven journalist. Voor Inkopers-café zet ze zich graag in om inkopers snel van het allerlaatste nieuws te voorzien. Heeft u tips voor Nancy? U kunt haar mailen via: nancy@inkopers-cafe.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.