Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
13
01
12
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Rosa de Buisonjé
Dossier: Onderzoek
Soort:

IT-managers in de ban van kostenbeheersing

IT-managers kijken kritisch naar inkoopvoorwaarden. Kostenbeheersing is vandaag de dag hun belangrijkste prioriteit. Liefst 67 procent van de IT-managersclassificeert kostenbeheersing momenteel als KPI. Dat blijkt uit marktonderzoek onder IT managers van onderzoeksbureau IDC in opdracht van Fujitsu.

Na kostenbeheersing vinden IT-managers gebruikerstevredenheid (56 procent) en het bereiken van SLA’s belangrijk (53 procent). De top vijf van prioriteiten wordt gecompleteerd door andere budget-items, namelijk de omvang van de IT-staf (49 procent) en de IT-kosten als percentage van de omzet (42 procent). In totaal werden ruim 130 IT-managers ondervraagd.

Slim omgaan met ruimte
“Uit de cijfers van het marktonderzoek blijkt dat IT-organisaties slim moeten omgaan met de ruimte die zij krijgen”, zegt Peter van ’t Verlaat, solution manager bij Fujitsu. “Het is uiteraard noodzakelijk om budgetten niet te overschrijden, maar het is juist in het huidige economisch tij belangrijk dat IT-organisaties flexibiliteit en innovatie bovenaan hun wensenlijst hebben staan. Wie nu innoveert, staat vooraan als de economie weer aantrekt.”

Gebalanceerde benadering nodig
Een grote meerderheid (81 procent) van de onderzochte organisaties geeft overigens aan haar KPI’s te halen of zelfs te overtreffen. Interessant genoeg geldt dit vooral voor KPI’s gerelateerd aan budget en kostenbeheersing, zo geeft 90 procent van de respondenten aan. “Alleen bedrijven met een gebalanceerde benadering van budget en service zijn in staat hun missie volledig te verwezenlijken”, aldus de onderzoekers.

De whitepaper ‘Reshaping the datacentre: what do you need to do?’, waarin de onderzoeksresultaten zijn opgenomen, is hier te downloaden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.