Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
09
04
13
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Anniek Finkers
Dossier: Global
Soort:

IT-uitgaven stijgen wereldwijd tot 3,8 biljoen dollar

Dit jaar zullen de IT-uitgaven wereldwijd stijgen tot 3,8 biljoen dollar, een groei van 4,1 procent ten opzichte van 2012. Dit voorspelt marktonderzoeksbureau Gartner.

De wereldwijde uitgaven aan apparaten als mobiele telefoons, printers, tablets en computers stijgen dit jaar naar verwachting tot 718 miljard dollar. Dit is 7,9 procent meer dan in 2012. De uitgaven aan computers blijven redelijk hetzelfde en de uitgaven aan printers dalen. Maar doordat consumenten wereldwijd meer uitgeven aan smartphones, heeft de apparatensector een sterke impuls gekregen. Hierdoor is op de totale markt sprake van een stijging.

Datacentersystemen
Gartner voorspelt dat de wereldwijde uitgaven aan datacentersystemen dit jaar met 3,7 procent zullen stijgen. De vorige prognose van Gartner liet een stijging van 4,4 procent zien. De daling van de voorspelling is met name te wijten aan bezuinigingen van bedrijven.

IT dienstverlening
De wereldwijde omzet van de IT-dienstverlening stijgt dit jaar waarschijnlijk tot 918 miljard dollar, dit is een stijging van 1,5 procent in vergelijking met 2012. Telecomaanbieders zijn de belangrijkste oorzaak van deze stijging. Zij zorgen naar verwachting voor een omzet van 1,68 biljoen dollar. Gartner verwacht niet dat deze markt de aankomende jaren een grote groei zal doormaken. Wereldwijd geven consumenten namelijk minder uit aan spraakdiensten, maar dit wordt gecompenseerd door de stijgende uitgaven aan mobiele datadiensten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.