Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
06
06
08
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door webmaster
Dossier: Global
Soort:

IZA waarschijnlijk nieuwe zorgverzekeraar gemeenteambtenaren

De VNG gunt voorlopig het nieuwe contract voor de zorgverzekering voor gemeenteambtenaren aan IZA. zo meldt gemeente.nu. Het nieuwe contract loopt van 1 januari 2009 tot 1 januari 2012. Het contract geldt voor zo’n 450.000 (oud-)gemeenteambtenaren en hun gezinsleden. Van de zorgverzekering kunnen ook burgemeesters. wethouders en raadsleden gebruikmaken. Op 26 juni neemt het bestuur van de VNG een definitief besluit.

Europees aanbesteed
De VNG heeft het contract Europees aanbesteed. 2 partijen deden een offerte: Agis/Achmea en IZA. De VNG heeft de offertes beoordeeld op basis van de premies en de dekking. de bedrijfszorg en de uitvoering van het contract.

Kwaliteit
Een belangrijke eis was verder de kwaliteit van de zorg. De VNG onderscheidde zich door van verzekeraars te eisen dat zij zich inzetten voor kwaliteit en innovatie in de zorg. Dit kan door investeringen in gezondheidsvoorlichting en preventieprogramma’s. en door monitoring van de kwaliteit van de zorg en de patiënttevredenheid.

Concurrentie
IZA en Agis/Achmea haalden elk op drie van de afzonderlijke gunningscriteria de meeste punten. maar IZA haalde met een zeer gering verschil op het totaal van eisen de meeste punten. Het verschil onder de streep was erg klein.

Bron: Gemeente.nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.