Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
30
05
18
Jon Jonoski
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Jon Jonoski
Dossier: Inkoop
Soort:

Jan Telgen neemt afscheid van academische wereld

Jan Telgen neemt afscheid van academische wereld

Prof. dr. Jan Telgen nam op 25 mei afscheid van de academische wereld met een hartstochtelijke toespraak aan de Universiteit Twente waarin hij pleitte voor “een overkoepelend inkoopbeleid en een coördinatie van acties.” Volgens de vertrekkende hoogleraar public procurement is er nu immers niemand verantwoordelijk “voor de manier waarop de grote hoeveelheid geld wordt ingezet in onze economie.”

Nu topbestuurders, politici en zelfs het Regeerakkoord veelvuldig inkoop onder de aandacht brengen zou je bijna vergeten dat dit ooit een onderwerp voor stoffige kelders was. Deze opwaardering is voor een groot deel te danken aan Jan Telgen. Hij heeft in Nederland inkoop op de kaart gezet, en veel fundamentele ontwikkelingen in de inkoop zijn door hem bedacht.

Koninklijke onderscheiding

Vanwege zijn grote bijdrage aan de wetenschappelijke ontwikkeling van de publieke inkoop kreeg Telgen bij zijn afscheid een koninklijke onderscheiding van de Burgemeester van Enschede. Daarnaast ontving de vertrekkende hoogleraar de ‘Jan! over de kunst van publieke inkoop’, een speciale uitgave van NEVI-vakblad ‘Deal!’. In zijn dankwoord aan de professor liet NEVI-voorzitter Siep Eilander weten dat Jan Telgen “als geen ander een stem heeft gegeven aan publieke inkoop, nationaal én internationaal”.

Duurzaamheid

In zijn afscheidsrede kreeg Telgen nog eenmaal de kans om zijn visie op inkoop als beleidsinstrument te delen. Hij benadrukte daarbij dat inkoop een krachtig middel is om beleidsdoelen op het gebied van innovatie, sociale inclusie en duurzaamheid te verwezenlijken.

Jon Jonoski
Door Jon Jonoski
Jon Jonoski is een enthousiaste journalist die zich graag verdiept in de wereld van inkoop en aanbestedingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.