Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
22
02
17
Samira Huibregtse
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Samira Huibregtse
Dossier: PMI
Soort:

Japanse industrie trekt aan

De Japanse industrie is in februari verder aangetrokken. Ook de Japanse inkoopmanagersindex heeft deze maand het hoogste cijfer in bijna drie jaar tijd bereikt. De index staat nu op 53,5. In januari was dit nog 52,7, meldt het Financieel Dagblad.

De Japanse economie groeide in 2016 met 1 procent. In 2016 was dit 1,2 procent. Het land zit daarmee ruim boven het langjarige groeipotentieel van 0,5 procent. Volgens waarnemers komt deze groei door het economische beleid van premier Shinzo Abe.

Industrie
Er was in de Japanse industrie sprake van een snellere toename van productie, orderontvangst en werkgelegenheid. De hoeveelheid onvoltooid werk nam voor het eerst in veertien maanden toe. Daarnaast is het Japanse ondernemersvertrouwen naar het hoogste niveau sinds 2008 gestegen.

Score
Bij de inkoopmanagersindex duidt een niveau van boven de 50 op een toename van de activiteiten van inkoopmanagers. Een score onder 50 duit op een afname.

Samira Huibregtse
Door Samira Huibregtse
Samira Huibregtse is een jonge, enthousiaste journalist die met plezier op zoek gaat naar interessant nieuws in de wereld van inkopen en aanbesteden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.