Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
10
02
16
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Nancy van Bemmel
Dossier: Inkoop
Soort:

Jumbo dwingt prijsverlaging af bij Hak

Jumbo dwingt prijsverlaging af bij Hak

Supermarktketen Jumbo boycot de groenten van Hak om op deze manier lagere prijzen af te dwingen. Telers vrezen dat zij op zullen moeten draaien voor het laagste prijsbeleid van Jumbo.

Hak stelt dat er voor een prijsverlaging weinig ruimte is. “De contractprijzen blijven op hetzelfde niveau als in 2015. We verwachten dat het areaal conserven dit jaar gelijk zal blijven”, aldus Adri den Dekker, directeur inkoop & landbouw van Hak tegen BoerenBusiness. “Alleen rode bieten en rode kool vallen onder de eigen teelt van hak. Conserven worden van verschillende producenten gekocht. Daar hebben we geen invloed op.”

Onderhandelingsimpasse
Eind januari had Albert Heijn een onderhandelingsimpasse met leverancier Aviko. Hierop besloot de leverancier om zijn producten niet meer aan de supermarkt te leveren. De levering werd echter vrij snel weer opgepakt. Het is niet ongewoon dat een supermarktketen stroeve onderhandelingen heeft met zijn leveranciers. Dit gebeurde bij Albert Heijn eerder met onder andere Coca Cola. Jumbo boycotte eerde al producten van Douwe Egberts, Bertolli, Ferrero en Bar-le-Duc, vanwege de hoge prijzen.

Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Nancy van Bemmel is een gedreven journalist. Voor Inkopers-café zet ze zich graag in om inkopers snel van het allerlaatste nieuws te voorzien. Heeft u tips voor Nancy? U kunt haar mailen via: nancy@inkopers-cafe.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.