Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
18
05
16
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Nancy van Bemmel
Dossier: Duurzaam inkopen
Soort:

Kabinet wil energiebesparing wettelijk afdwingen

Kabinet wil energiebesparing wettelijk afdwingen

Het kabinet wil maatregelen om energie te besparen wettelijk af gaan dwingen als deze te langzaam worden ingevoerd. De betrokken partijen bij het energieakkoord verwachten dat dit nodig is om de doelstellingen te halen. Van de meer dan honderd energie-intensieve bedrijven in Nederland, hebben namelijk slechts twee bedrijven concrete plannen voor energiebesparing.

De industrie krijgt nu tot oktober om zelf met plannen te komen, schrijft NOS. Als dit niet lukt, dan komt het kabinet met regels. Minister Kamp verwacht dat de energiedoelstellingen nog steeds gehaald kunnen worden.

Huishoudens
Er moet ook een energiebesparing komen op huishoudens in Nederland. Het Kabinet wil dit bereiken zonder de burger zelf te verplichten. Dit kan bijvoorbeeld bereikt worden door energieleveranciers volledig verantwoordelijk te stellen voor een daling van het energieverbruik. De tweede optie is om marktpartijen, zoals isolatiebedrijven, te laten inschrijven op een opdracht om energiebesparing tot stand te brengen.

Tenders
De Volkskrant schrijft dat zowel de milieubeweging als de energiemaatschappijen voorstander zijn van de tweede optie, waarin tenders voor energiebesparing worden uitgeschreven. Bedrijven kunnen zich hierop inschrijven en krijgen een boete als ze de beloofde prestatie niet leveren.

Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Nancy van Bemmel is een gedreven journalist. Voor Inkopers-café zet ze zich graag in om inkopers snel van het allerlaatste nieuws te voorzien. Heeft u tips voor Nancy? U kunt haar mailen via: nancy@inkopers-cafe.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.