Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
09
06
16
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Nancy van Bemmel
Dossier: Inkoop
Soort:

Kamp verbindt 9 landen voor aanleg windmolens

Kamp verbindt 9 landen voor aanleg windmolens

De landen Nederland, Duitsland, België, Luxemburg, Frankrijk, Denemarken, Ierland, Zweden en Noorwegen gaan samenwerken bij de planning en aanleg van windmolens op zee. Ook gaan ze andere technologieën onderzoeken om duurzame energie op te wekken op de Noordzee, schrijft NOS. Het doel van de samenwerking is onder andere om de bouwkosten omlaag te brengen, bijvoorbeeld door de gezamenlijke ontwikkeling en inkoop. Of door het aanleggen van één elektriciteitskabel in plaats van verschillende van de parken op zee naar het land.

De landen zullen de afspraken morgen vastleggen op de energieraad in Luxemburg. Minister Kamp van Economische Zaken is de initiatiefnemer van de samenwerking. “Luxemburg ligt niet aan de Noordzee, maar we zijn blij met de betrokkenheid van de Luxemburgers, omdat we als Beneluxlanden sterker staan in de gesprekken over Europees energiebeleid”, aldus Kamp.

Kamp ziet een toekomst voor zich waarbij de hele Noordzee bedekt is met windmolens. “We moeten echt van fossiele energie naar duurzame energie. Deze samenwerking is een doorbraak en kan leiden tot een Europees energiebeleid”, stelt Kamp. Ook moet het voor maatschappelijke organisaties, kennisinstellingen, natuurorganisaties, netbeheerders en het bedrijfsleven makkelijker worden om grensoverschrijdend zaken te doen, vergunningen aan te vragen en subsidies te krijgen.

Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Nancy van Bemmel is een gedreven journalist. Voor Inkopers-café zet ze zich graag in om inkopers snel van het allerlaatste nieuws te voorzien. Heeft u tips voor Nancy? U kunt haar mailen via: nancy@inkopers-cafe.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.