Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
23
06
15
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
1
Door Koen Bugter
Dossiers: Global, Inkoop
Soort:

Kamp wil mogelijk gas inkopen in buitenland

Het kabinet overweegt meer gas uit het buitenland in te kopen om het risico's op aardbevingen in Groningen te verminderen. Minister Henk Kamp van Economische Zaken heeft dat dinsdag bekendgemaakt in een toelichting op het kabinetsbesluit om de gaskraan in Groningen in de tweede helft van dit jaar verder dicht te draaien.

Kamp laat de komende maanden onderzoeken "of een andere benadering van gaswinning mogelijk en wenselijk is waarbij meer gas uit het buitenland wordt geïmporteerd". Dan zou er minder gas uit het Groningse gasveld nodig zijn, maar wordt Nederland wel afhankelijk van het inkopen van buitenlands gas.

Weersomstandigheden
Het kabinet wil onderzoeken of het mogelijk is 20 miljard kuub buitenlands gas in te kopen en afhankelijk van de weersomstandigheden 21 tot 33 miljard kuub Gronings gas op te pompen. Dat schrijft Nu.nl.

 

Door Koen Bugter
Journalist Koen Bugter (1982) werkt nu zo'n achttien jaar in de journalistiek en werkte vooral als verslaggever voor verschillende omroepen in Hilversum waaronder BNN, AvroTros en KRO-NCRV. Voor inkopers-cafe.nl krijgt hij graag de onderste steen boven. Heeft u tips voor Bugter? U kunt hem mailen via: koen@inkopers-cafe.nl of via twitter volgen: @koenbugter

Reacties:

  • Anoniem | 25-06-2015 om 14:41

    Russisch gas? 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.