Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
04
12
14
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Nancy van Bemmel
Dossier: Inkoop
Soort:

Kansen voor inkopers bij kortere doorlooptijd

Leveranciers van producten en halffabricaten hebben gemiddeld genomen veertig procent hogere voorraad dan noodzakelijk. Dit blijkt uit een onderzoek van consultancy organisatie Concentra in het Verenigd Koninkrijk. Volgens dit onderzoek is de oorzaak hiervan te vinden in slecht management en het beperkte gebruik van analyse oplossingen.

Dit is echter niet alleen het probleem van de leveranciers. Ook inkopers kunnen een grote rol hebben bij het verlagen van de kosten bij leveranciers. Zo is het delen van forecasts en roadmaps de eerste stap bij het verlagen van de integrale voorraad. Kortere doorlooptijd betekent een lagere voorraadwaarde, wat kan zorgen voor lagere kosten en hogere flexibiliteit.

Hierbij zijn ook inkopers gebaat. Philips zorgde er in de jaren negentig al voor dat de doorlooptijd van de orders verkort werden. Bedrijven als ASML gaan zelfs zo ver dat ze eigen verbeterteams naar leveranciers sturen. Dit kan voor de leveranciers eerst wat bedreigend zijn, maar uiteindelijk wordt het wederzijds belang gediend, zo schrijft Spendmatters.

Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Nancy van Bemmel is een gedreven journalist. Voor Inkopers-café zet ze zich graag in om inkopers snel van het allerlaatste nieuws te voorzien. Heeft u tips voor Nancy? U kunt haar mailen via: nancy@inkopers-cafe.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.