Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
20
04
10
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Koos Plegt
Dossier: Onderzoek
Soort:

'Kansen voor ontschotting voornamelijk binnen inkoop'

De eerste balans van het landelijke benchmarkonderzoek Best of Supply Chain 2010 is voorzichtig te maken. Een overgrote meerderheid van de respondenten verwacht een nauwere samenwerking met klanten en leveranciers, met positieve gevolgen voor de bedrijfsvoering.

Het benchmarkonderzoek Best of Supply Chain (BoSC) vindt dit jaar voor de tweede keer plaats. Organisator DPA Supply Chain organiseerde het voor het eerst in 2008. Een enorm succes, zo bleek wel: deze maand zijn de laatste boeken uitgereikt. Daarmee is de eerste editie uitverkocht. Wie het oude onderzoek nog wil inzien, kan op de website van DPA Supply Chain terecht voor een digitale versie in pdf-formaat.

Onderzoek in volle gang
Het nieuwe BoSC-onderzoek is inmiddels in volle gang. Voor het onderzoek  naar Supply Chain ontschotting binnen de private sector hebben zich inmiddels ruim 140 respondenten aangemeld. De eerste balans is nu voorzichtig op te maken, zo meldt DPA Supply Chain. Maar liefst 75 procent van de respondenten geeft aan dat de mate van ontschotting de komende jaren zal stijgen, met als direct gevolg een efficiëntere bedrijfsvoering. Volgens 65 procent is dit door samenwerking met klanten. 78 procent verwacht een meer innige samenwerking met leveranciers. De deelnemers aan het onderzoek geven daarmee aan dat de kansen om te ontschotten voornamelijk op het gebied van inkoop liggen

De eindconclusies presenteert DPA Supply Chain op het BoSC-congres op 9 september 2010. Deelnemers aan het onderzoek, die zich nog steeds  via de website www.bosc.nu kunnen inschrijven krijgen gratis de onderzoeksresultaten in boekvorm en zijn van harte welkom op dit congres.

Deelnemen
Aan het onderzoek deelnemen kan nog tot 31 mei. Volg deze link naar de informatie-website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.