Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
02
02
16
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Nancy van Bemmel
Dossier: Inkoop
Soort:

Kaufland brengt inkoop onder bij EMD

Kaufland brengt inkoop onder bij EMD

Hypermarktketen Kaufland, zusterketen van Lidl, brengt zijn inkoopactiviteiten voor zijn Oost-Europese vestigingen onder bij inkooporganisatie EMD. Vorige maand sloot ook het Britse Asda zich aan bij EMD. De inkooporganisatie heeft nu een inkoopvolume van 178 miljard euro.

Kaufland wil de samenwerking met het inkoopverbond voornamelijk gebruiken voor de inkoop voor de winkels in Tsjechië, Slowakije, Polen, Kroatië, Roemenië en Bulgarije.

Frank Hirnschal, lid van de raad van bestuur van Kaufland, stelt dat niet alleen Kaufland zal profiteren van het besluit, maar ook de leveranciers in Oost-Europa. “Wij vergroten hun omzetkansen”, zegt Hirnschal. Door het besluit van Kaufland versterkt EMD zijn positie als grootste Europese inkooporganisatie. Andere bekende leden van het verbond zijn het Nederlandse Superunie en Markant Deutschland.

Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Nancy van Bemmel is een gedreven journalist. Voor Inkopers-café zet ze zich graag in om inkopers snel van het allerlaatste nieuws te voorzien. Heeft u tips voor Nancy? U kunt haar mailen via: nancy@inkopers-cafe.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.