Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
12
08
04
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door webmaster
Dossier: Global
Soort:

Kenniscentrum aanbesteden op komst

Op de website van Factomedia lezen we dat er een kenniscentrum aanbestedingen in de maak is. Het centrum moet alle overheidsdiensten gaan ondersteunen.
Een dergelijk kenniscentrum is van groot belang voor het vergroten van de professionaliteit van de inkopers bij zowel gemeente. provincie. Rijk en andere overheidsorganisaties. Dat schrijft minister Brinkhorst van Economische Zaken in een brief aan de Tweede Kamer.

Naar aanleiding van de uitkomsten van de Parlementaire Enqu?tecommissie Bouwnijverheid doet minister Brinkhorst van Economische Zaken voorstellen voor nieuwe regelgeving ten aanzien van aanbesteden. Belangrijke uitgangspunten voor deze nieuwe regelgeving zijn helderheid en uniformiteit. waarmee wordt bijgedragen aan een verbetering van de naleving van de aanbestedingsregels.

Een belangrijk aspect is dat de uitvoeringslasten van aanbesteden voor zowel het bedrijfsleven als de aanbestedende diensten worden verminderd. De verwachting is dat het voorgestelde beleid leidt tot een structurele verbetering van de naleving van aanbestedingsregels. Als blijkt dat dit niet het geval is. zullen meer ingrijpende maatregelen zoals de instelling van toezicht op de naleving van de aanbestedingsregels worden overwogen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.