Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
05
10
17
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Nancy van Bemmel
Dossier: Inkoop
Soort:

‘Kippenvleesschandaal bij grootste Britse leverancier’

Bij de grootste leverancier van kippenvlees in Groot-Brittannië zijn ernstige misstanden ontdekt. Een gezamenlijk onderzoek van The Guardian en ITV News onthulde dat een vestiging van leverancier 2 Sisters oud en vers vlees vermengde. Vervolgens werd de verkeerde houdbaarheidsdatum op de verpakking gezet. Dat schrijft NOS.

Opnames van de twee nieuwsorganisaties laten zien dat in een 2 Sisters-vestiging in West Bromwich op de grond gevallen vlees alsnog wordt verpakt. Vlees dat door supermarkten is teruggestuurd, wordt opnieuw verpakt en weer aan diezelfde supermarkten geleverd. Om terugroepacties om gezondheidsredenen te verhinderen, zouden managers de opdracht geven om documenten over de slachterijen waar de kippen vandaan komen te vervalsen.

‘Vervalste beelden’
2 Sisters reageert tegen NOS dat de beelden vervalst zijn. De vijf grootste Britse supermarkten die de kip in de schappen hebben liggen, zeggen de ontdekkingen van The Guardian en ITV zelf ook te gaan onderzoeken. Volgens Nederlandse supermarkten is er geen kip van de Britse leverancier in ons land verkocht.

Paardenvleesschandaal
Vier jaar geleden leidde een vergelijkbaar onderzoek naar paardenvlees tot de ontdekking van een groot Europees vleesschandaal. Paardenvlees werd verkocht als rundvlees. Hierbij ging het er vooral om dat niet op de etiketten stond dat er paardenvlees in producten zat.

 

Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Nancy van Bemmel is een gedreven journalist. Voor Inkopers-café zet ze zich graag in om inkopers snel van het allerlaatste nieuws te voorzien. Heeft u tips voor Nancy? U kunt haar mailen via: nancy@inkopers-cafe.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.