Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
08
04
15
Redactie
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Redactie
Dossier: Inkoop
Soort:

“Klanten van onze klanten moeten erop vooruit gaan”

Stuk voor stuk zijn het ervaren inkoopspecialisten. De ongeveer dertig mensen die zich PeopleGroup-professional noemen, gaan echter niet als typische ZZP’ers te werk. Ze kiezen ervoor elkaar te ondersteunen in een effectief samenwerkingsverband. Met succes, want vorige zomer opende PeopleGroup na Hilversum en Nijmegen een derde vestiging in Delft. Inkopers-Cafe.nl sprak met managing partners Geert Brama en Marc Janssen over het succes van hun formule.

Als franchiseconstructie heeft PeopleGroup al sinds de start in 2000 te maken met twee doelgroepen. Ten eerste natuurlijk de opdrachtgevers die om inkoopspecialisten vragen, maar niet in mindere mate ook de aangesloten, individuele ZZP’ers. “Wij moeten aan twee kanten goed nadenken”, zegt Marc Janssen, managing partner van de vestiging in Nijmegen. “We moeten continu ons best doen voor de mensen die bij ons aangesloten zijn, voor acquisitie, coaching en ondersteuning en sociale activiteiten. Zij werken als zelfstandige professionals, maar in plaats van dat ze uitsluitend alleen opereren, hebben ze nu collega’s.”

Groei naar wens
Het delen van kennis vormt daarnaast ook onderdeel van het bijzondere franchisegeverschap van PeopleGroup. Dit gebeurt via opleidingen via de InkoopAcademie, coaching , workshops en het delen van kennis in een Cloud-omgeving. “Zelfs wanneer iemand alleen op een klus zit, kan hij of zij op deze manier nog steeds terugvallen op collega’s.” De formule van PeopleGroup slaat aan. Het gaat voorspoedig sinds vorig jaar zomer de vestiging in Delft werd geopend. Geert Brama, al enkele jaren aangesloten bij PeopleGroup, is hier managing partner. “De groei is naar wens: inmiddels zijn er vijf ZZP’ers bij Delft aangesloten. Erik van den Bor (ICT Inkoop), David de Knoop (Europees Aanbestedingsdeskundige), Bert Lobik (inrichten van gezondheidsinstellingen), Hans de Ruijter (gezondheidszorg) en Corné van Iperen (Europese aanbestedingen voor ICT).”

Business focus
Brama vertelt met plezier over de mensen waar hij mee samenwerkt. “Wij sluiten alleen taakvolwassen inkoopprofessionals aan. We leggen de lat hoog. Nieuwe mensen moeten ons kunnen laten zien dat ze op strategisch niveau werken, onze visie onderschrijven en deze kunnen omarmen:  wij werken met een duidelijke business focus. We gaan dus niet per se voor kostenreductie en niet voor een interne optimalisatieslag. Het kan wel bijdragen aan; of het gevolg zijn van; maar je wordt niet rijk van besparen. De  klanten van onze klanten moeten erop vooruit gaan. Dan pas denken wij dat onze klant tevreden is. De klant van onze klanten kan bijvoorbeeld een patiënt in een ziekenhuis zijn, iemand die een dienst van een gemeentelijke instelling afneemt, of een aandeelhouder die happy is omdat de winst toeneemt.”Er is bij PeopleGroup meer ruimte voor ondernemende inkoopprofessionals die de business focus onderschrijven en wel zelfstandig willen zijn, maar niet alleen. “Je hebt als ZZP’er de mogelijkheden van een groot bedrijf, waardoor je geen  kansen aan je voorbij hoeft te laten te gaan.”

Kwaliteitskeurmerk
De diepgaande verbintenis tussen PeopleGroup-professionals en hun franchiseorganisatie is volgens Brama een belangrijk onderscheidend element. Ook naar opdrachtgevers. “Wanneer zij bij ons aankloppen, weten zij dat zij altijd met volwassen, passende  professionals te maken krijgen. Ook tussenbureaus kunnen makkelijk bij ons terecht. Zij hoeven dan geen intake meer te doen om te kijken of een kandidaat past. Opdrachtgevers ervaren PeopleGroup als een kwaliteitskeurmerk.” Janssen kan zich daar wel bij aansluiten: “Wij zijn een samenwerkingsverband van goede, gespecialiseerde mensen, die ook nog eens goede collega’s van elkaar zijn en garant staan voor kwaliteit.” 

Klanten in Privaat en Publiek
De private sector komt uit de crisis, merkt Janssen op. “Gelukkig krijgen we weer  meer interessante aanvragen vanuit het bedrijfsleven. En het MKB is  daarbij weer in beweging. Ook op het gebied van werving en selectie trekt de vraag van het bedrijfsleven weer aan. “

In de publieke sector timmert PeopleGroup al jaren stevig aan de weg. Brama licht toe: “We voeren veel opdrachten uit voor de zorg en voor speciale sectoren als energie- en waterbedrijven.  Denk hierbij aan interim- en verandermanagement en zwaardere detacheringen. En daarnaast brengen we onze kennis van Europees aanbesteden in de praktijk door uitvoering van alle varianten van EA. Onze aanbestedingsjuristen staan  bekend om hun pragmatische aanpak en bieden een groot aantal van onze klanten juridische ondersteuning. Daarnaast starten we dit jaar onze ondersteuning binnen  het sociaal domein. Onze mensen zijn eerst bijgeschoold zodat ze praktisch aan de slag kunnen met inkopen in het sociaal domein voor gemeenten. Denk hierbij aan het inrichten van nieuwe taken in de inkoopfunctie en aan contract management.”

PeopleGroup is Gold Partner van Inkopers-Cafe.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.