Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
16
03
17
Samira Huibregtse
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Samira Huibregtse
Dossier: Grondstoffen
Soort:

Klei draagt bij aan circulaire economie

De vereniging Koninklijke Nederlandse Bouwkeramiek (KNB) heeft het grondstoffenakkoord ondertekend, omdat ze ervan overtuigd is dat keramische dakpannen, keramische tegels en bakstenen goed passen in een circulaire economie. De vereniging wil hierbij gebruik maken van klei. Dit meldt Duurzaamgebouwd,nl.

De bouwkeramische industrie denkt dat het gebruik van rivierklei een positief bijdrage kan leveren aan het grondstoffenakkoord. Deze hernieuwbare grondstof is volop beschikbaar. Daarnaast zijn de producten die gebakken worden van klei goed herbruikbaar en/of recyclebaar. De KNB onderzoekt ook nog of er mogelijkheden zijn om aardgas te vervangen door groen gas.

Ruim beschikbare grondstof
Volgens het KNB is klei nog onvoldoende bekend als circulaire grondstof, terwijl kleiproducten passen in zowel de biologische kringloop als in de technische kringloop. Deltares is een instituut dat onderzoek voert op het gebied van water en ondergrond. Uit een van hun wetenschappelijke onderzoeken blijkt dat de klei uit de uiterwaarden van de Nederlandse rivieren een hernieuwbare en ruim beschikbare grondstof is.

Nationale Grondstoffenakkoord
Het Nationale Grondstoffenakkoord was eind januari door 180 partijen ondertekend. In dit akkoord staan afspraken om de Nederlandse economie te laten draaien op herbruikbare grondstoffen. De afspraken zijn beter voor zowel het milieu als de economie.

Samira Huibregtse
Door Samira Huibregtse
Samira Huibregtse is een jonge, enthousiaste journalist die met plezier op zoek gaat naar interessant nieuws in de wereld van inkopen en aanbesteden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.