Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
19
03
07
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door webmaster
Dossier: Overheidaanbesteding
Soort:

Kleine zelfstandigen laten veel kansen liggen bij inkoop

Gezamenlijk inkopen heeft de afgelopen jaren bewezen een grote kostendaling te kunnen opleveren. Kleine zelfstandige ondernemers zijn hier toch nog niet van overtuigend. Dit blijkt uit een bericht van EIM. Volgens de onderzoekers voor bedrijf en beleid is er weinig tot geen belangstelling voor gezamenlijke inkoop van materialen. Hiermee laten ze kansen op het verhogen van de winst liggen.

Een gebrek van vertrouwen blijkt de grootste reden te zijn om niet in zee te gaan met andere bedrijven. Volgens EIM onderstreept ruim de helft van de ondernemers het nut van gezamenlijk inkopen. Er wordt echter nog weinig gebruik van gemaakt. Dit komt mede omdat veel kleine bedrijven geen aparte inkoopafdeling of inkoopfunctie hebben. De ondernemer is over het algemeen zelf verantwoordelijk voor de inkoop.

De inkooprelatie is tevens vaak een vertrouwensrelatie. Bij middelgrote bedrijven wordt er al veel meer gekeken naar de gunstigste inkoop. Slechts twintig procent van de MKB''ers kopen momenteel gezamenlijk in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.