Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
30
03
15
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Koen Bugter
Dossier: Inkoop
Soort:

KLM Cityhopper koopt 17 Braziliaanse vliegtuigen

KLM Cityhopper koopt zeventien vliegtuigen van de Braziliaanse vliegtuigbouwer Embraer. KLM doet de uitgave om zijn Fokker 70-toestellen te vervangen. KLM schafte enkele jaren geleden al een aantal vliegtuigen aan bij Embraer in Brazilië. Het gaat dit keer om vijftien toestellen van het type Embraer 175 en twee van het model Embraer 190.

De levering van de E190's staat gepland voor december dit jaar en de E175's moeten tussen maart 2016 en juni 2018 worden toegevoegd aan de vloot van KLM Cityhopper. KLM heeft daarnaast ook nog een optie op zeventien nieuwe vliegtuigen van Embraer.

Minder brandstof
De vloot van KLM Cityhopper bestaat door de aankoop in 2018 alleen nog uit toestellen van de Braziliaanse vliegtuigbouwer. De Fokker 70 verdwijnt daarmee uit de vloot. De Embraer-vliegtuigen zouden zuiniger zijn, omdat zij aanzienlijk minder minder brandstof verbruiken dan de Fokker 70's, zo schrijft Deal!

Door Koen Bugter
Journalist Koen Bugter (1982) werkt nu zo'n achttien jaar in de journalistiek en werkte vooral als verslaggever voor verschillende omroepen in Hilversum waaronder BNN, AvroTros en KRO-NCRV. Voor inkopers-cafe.nl krijgt hij graag de onderste steen boven. Heeft u tips voor Bugter? U kunt hem mailen via: koen@inkopers-cafe.nl of via twitter volgen: @koenbugter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.