Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
22
02
17
Samira Huibregtse
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Samira Huibregtse
Dossier: Grondstoffen
Soort:

Koperprijs zal stijgen door sterke Chinese vraag

Koperprijs zal stijgen door sterke Chinese vraag
Foto: Dollarphotoclub

De Chinese vraag naar koper neemt verder toe. Analisten van Citi verwachten dat daardoor de koperprijzen zullen aantrekken. Ook verwachten zij dat het aanbodtekort verder omhoog zal gaan. Dit meldt Finanzen.nl. De prijs van koper was al aan het stijgen, mede door een staking in Chili.

Afgelopen maandag nam  de koperprijs op de Londense Metal Exchange met 0,4 procent toe tot 5.996,50 dollar per ton. Dat is iets minder dan de prijs op 13 februari, wat het hoogste niveau sinds 21 maanden was. Toen stond de prijs op 6.204 dollar per ton. De prijs van koper is zo hoog door het aanbodtekort en door de productieonderbrekingen bij de twee grootste kopermijnen ter wereld.

China
De analisten van Citi verwachten dat de prijs van koper verder zal gaan stijgen. De Chinese vraag is namelijk herstelt en er is voor het eerst in 6 jaar een aanbodtekort. Citi verwacht dat de komende vijf jaar het koperaanbod zal achterblijven op de vraag.

Stakingen
Een andere reden van de prijsstijging is de staking van duizenden mijnwerkers in Chili. De mijnwerkers onderhandelden voor meer salaris, maar dat liep op niets uit. Daarom legden de mijnwerkers hun werk stil. De mijnwerkers werkten voor de mijn Escondida. Hier komt 6 procent van de wereldwijde koperproductie vandaan.

Samira Huibregtse
Door Samira Huibregtse
Samira Huibregtse is een jonge, enthousiaste journalist die met plezier op zoek gaat naar interessant nieuws in de wereld van inkopen en aanbesteden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.