Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
08
06
13
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Anniek Finkers
Dossier: Duurzaam inkopen
Soort:

Kopers nieuwste Ford rijden rond op plastic flessen

Autofabrikant Ford ‘vergroent’ haar productie en supply chain nog verder. Dit doet zij onder andere door het gebruik van gerecyclede materialen in auto’s uit te breiden. 
De bekleding van de nieuwste auto van Ford, de Ford Fusion 2013, bestaat volledig uit gerecyclede materialen. Ford maakt al langer gebruik van gerecyclede materialen, maar met deze stap wil de onderneming haar supply chain nog groener maken.

Stoelen van plastic flessen
De Ford Fusion is de eerste auto met gerecyclede bekleding die wereldwijd verkocht wordt. De auto is al verkrijgbaar in Amerika en in Azië en wordt binnenkort ook verkocht in Europa. Als het voertuig eenmaal in alle markten verkrijgbaar is, moeten de leveranciers jaarlijks 1,5 miljoen meter stof genereren. Elke autostoel bestaat gemiddeld uit veertig gerecyclede flessen.

Groene supply chain
Ford loopt voorop als het gaat om een duurzame supply chain. Het gebruik van gerecyclede materialen is onderdeel van het duurzaamheidsprogramma van de autofabrikant, dat startte in 2008 met de bekleding in de Ford Escape Hybrid. Destijds moest Ford buiten de autobranche op zoek naar een leverancier die gerecycled textiel kon leveren. Tegenwoordig stelt Ford als een voorwaarde aan alle leveranciers van stoffen dat 25 procent van het geleverde materiaal gerecycled is. 

Volgens het Stanford University Recycling Center bespaart Ford ongeveer 5.774 kilowattuur met het recyclen van een ton plastic. Ook zorgt recycling voor een aanzienlijke vermindering van afvalstortplaatsen, want de afvalstoffen worden omgezet in bruikbaar materiaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.