Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
28
04
14
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4
Door Koos Plegt
Dossier: Overheidaanbesteding
Soort:

Koplamp nieuwe politieauto gaat niet uit

De vluchtkans van criminelen is onbedoeld verhoogd door nieuwe Europees aanbestede politieauto’s. De koplampen kunnen namelijk niet uit. Tot grote frustratie van agenten die ermee moeten rijden.

Het gaat om gloednieuwe hondenauto’s. In het uitgebreide eisenpakket in de aanbesteding van een deel van de nieuwe politievoertuigen is niet opgenomen dat de verlichting uitgeschakeld kan worden. Vanuit de politievakbond ACP is de kwestie aangekaard, omdat het gebrek in de praktijk voor problemen zorgt. Binnen een week ontsnapte hierdoor een inbreker, konden agenten niet mee naar de aanhouding van een vuurwapengevaarlijke verdachte en escaleerde een situatie doordat een politieauto onbedoeld zichtbaar was.

Naar de garage
Vroeger was de oplossing voor agenten die zich met een dergelijk probleem geconfronteerd zagen heel simpel: een kniptangetje om wat elektriciteitsdraadjes door te knippen. Maar volgens de vakbond moeten agenten hier tegenwoordig voorzichtig zijn, op straffe van ontslag. De Nationale politie heeft tegenover de Persdienst erkent dat het een probleem is. Om hoeveel auto’s het gaat wil het niet zeggen, maar het spreekt wel van ‘strubbelingen’ bij meerdere eenheden. Agenten die er last van hebben mogen daarom nu hun auto naar de garage sturen waar het probleem kan worden opgelost.

Reacties:

 • Anoniem | 29-04-2014 om 09:15

  Misschien een gekke vraag hoor maar wat is een hondenauto?

 • Anoniem | 29-04-2014 om 11:38

  misschien een gekke vraag , rijdt de politie ook in het donker?

 • Anoniem | 05-06-2014 om 17:19

  voordat die wagen een politiewagen is heeft ie zoveel gekost aan technische uitrusting en opmaak dat die garage dat als service wel even kan regelen dit verhaal is gewoon onzin

 • Anoniem | 20-08-2014 om 13:32

  antwoord is makkelijk.. is ook een hondenbaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.