Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
17
09
12
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Suzanne Wijers
Dossier: Sourcing / Outsourcing
Soort:

Koppositie China als sourcingbestemming onder druk

Kan China haar nummer 1 positie als sourcingland behouden? De vraag is al vaker gesteld en meestal bleek het antwoord niet zo spannend. Een recent onderzoek van ProcurementLeaders brengt daar mogelijk verandering in.

In de septembereditie ‘Procurement Intentions Survey’ van ProcumentLeaders gaf slechts 16 procent van de CPO’s aan meer goederen vanuit China te sourcen. Dat is bijna een halvering vergeleken met augustus: toen was dit percentage nog 30 procent. Bovendien gaf 5 procent zelfs aan het aantal goederen dat het vanuit China inkoopt, te willen verlagen.
Dramatische daling
Op een schaal van -1 tot +1, waarbij +1 voor 100 procent groei staat, is de index afgelopen maand gedaald van 0.26 naar 0.11. “Een dramatische daling”, volgens ProcurementLeaders. Het zou aantonen dat een groeiend aantal inkopers overweegt het sourcingbeleid terug te schalen of in ieder geval gelijk te houden. De vraag is dan ook wat de CPO’s nu gaan doen: toch trouw blijven aan China, insourcen richting Europa of kiezen voor bestemmingen als Zuid-Amerika en Afrika. De toekomst zal het uitwijzen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.