Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
08
07
16
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Nancy van Bemmel
Dossier: Inkoop
Soort:

Kort geding tussen Jumbo en Heineken van de baan

Kort geding tussen Jumbo en Heineken van de baan

Het kort geding dat Jumbo wilde aanspannen tegen Heineken lijkt van de baan. Het geschil ging over de levering van kratten bier. De brouwer kon naar eigen zeggen door capaciteitsproblemen minder leveren aan Jumbo dan de supermarkt gewend was. Inmiddels zijn de problemen deels opgelost, bevestigd de woordvoerder van Heineken aan Nu.nl.

Eerder deze week plaatste Jumbo een paginagrote advertentie in verschillende kranten, waarin het bedrijf Heineken ervan beschuldigde invloed op de bierprijs uit te willen oefenen. Volgens Jumbo vond Heineken dat de kratten voor een te lange periode te goedkoop aangeboden werden. De brouwer ontkende dit.

Dieptepunt
Normaal krijgt Jumbo vijftien tot twintig vrachtwagens per week aan kratten Heineken. Vorige week hebben ze echter geen enkele wagen gezien en deze week slechts drie. De supermarkt gaf aan verbijsterd te zijn. Over inkoopprijzen worden in de supermarktbranche vaak stevig onderhandeld en daar worden regelmatig drukmiddelen bij ingezet. Dit is volgens Jumbo echter een dieptepunt.

Reguliere volumes
Jumbo heeft bevestigd dat Heineken inderdaad weer de reguliere volumes gaat leveren. Op korte termijn zal dit worden uitgebouwd naar de benodigde volumes voor de seizoensaanbieding. “Waarschijnlijk is een kort geding van de baan”, aldus de supermarktketen.

Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Nancy van Bemmel is een gedreven journalist. Voor Inkopers-café zet ze zich graag in om inkopers snel van het allerlaatste nieuws te voorzien. Heeft u tips voor Nancy? U kunt haar mailen via: nancy@inkopers-cafe.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.