Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
07
05
12
Jesper Romkes
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Jesper Romkes
Dossier: Grondstoffen
Soort:

KPMG komt met benchmarktool grondstofschaarste

Inkopers van grote bedrijven moeten zich wapenen tegen de onvoorspelbare grondstoffenmarkt. KPMG heeft een zelftest ontwikkeld waarmee inkopers een benchmark kunnen maken van hun eigen situatie.

Door globalisering krijgen veel bedrijven te maken met externe bedreigingen. Klimaatverandering, politieke onrust en watertekort hebben invloed op de grondstoffenmarkt. Grote inkopers moeten hier op inspelen. De inkoop van grondstoffen is zich wereldwijd aan het herschikken. Door het innemen van nieuwe strategische posities kunnen inkopers voorkomen straks buitenspel te staan. KPMG waarschuwt voor deze ontwikkeling. De adviesorganisatie ontwikkelde een benchmarktool om beter inzicht te krijgen in inkooprisico’s.

Nauwkeurige analyse
Volgens KPMG vereist het formuleren van een strategische respons een nauwkeurige analyse van wat er met een grondstof kan gebeuren. De afgelopen tijd stonden de prijzen van vooral ilmeniet, de belangrijkste grondstof voor titaniumdioxide en titaniummetaal, en cacao onder druk. Inkopers moeten volgens KPMG daarom samenwerken met grondstofproducenten en onder meer langlopende afnamecontracten en strategische partnerships aangaan.

link naar tool.

Jesper Romkes
Door Jesper Romkes
Jesper Romkes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.