Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
16
12
14
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Nancy van Bemmel
Dossier: Inkoop
Soort:

KPN betaalt eerder in ruil voor korting

KPN wil zijn leveranciers eerder betalen. In ruil daarvoor is afgesproken dat het bedrijf kortingen ontvangt, dat meldt het concern. Merendeel van de leveranciers is op het voorstel ingegaan.

De afspraken met de leveranciers leiden volgens KPN tot 225 miljoen euro aan betalingen in het vierde kwartaal. Deze betalingen veranderen volgens het bedrijf niets aan de eerder geformuleerde verwachtingen. Over de omvang van de besparingen wilde de woordvoerder van het bedrijf desgevraagd niets zeggen.

Aantrekkelijke kortingen
De kortere betalingstermijnen maken KPN, naar eigen zeggen, flexibeler in de keuze van leveranciers, waardoor besparingen mogelijk worden. Volgens financieel directeur Jan Kees de Jager heeft KPN “aantrekkelijke kortingen” bedongen. “Deze overeenkomst past in een belangrijke reeks transacties, waarmee we onze balans hebben vereenvoudigd en onze financiële flexibiliteit hebben vergroot,” aldus De Jager via De Telegraaf.

Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Nancy van Bemmel is een gedreven journalist. Voor Inkopers-café zet ze zich graag in om inkopers snel van het allerlaatste nieuws te voorzien. Heeft u tips voor Nancy? U kunt haar mailen via: nancy@inkopers-cafe.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.