Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
20
12
18
Jon Jonoski
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Jon Jonoski
Dossier: Duurzaam inkopen
Soort:

KPN Circulair Manifest voegt 11 leveranciers toe

KPN Circulair Manifest voegt 11 leveranciers toe

Nokia, Cisco, VolkerWessels Telecom en PostNL behoren tot de 11 leveranciers die deze maand het KPN Circulair Manifest hebben ondertekend. Het aantal leveranciers die binnen dit manifest samenwerkt met KPN staat nu op 18; de eerste zeven leveranciers hadden zich al in oktober 2017 aangesloten.

Het manifest moet er voor zorgen dat alle nieuwe KPN netwerk- en klantapparatuur langer meegaat en geproduceerd wordt met minder grondstoffen. Het bedrijf wil immers dat in 2025 bijna 100% van haar onderdelen en grondstoffen gerecycled of op een andere manier hergebruikt kan worden.

Voetafdruk
Op het gebied van duurzaamheid wacht KPN een zware uitdaging, zo stelt Emerce. Het bedrijf wil haar milieuvoetafdruk zoveel mogelijk verkleinen, terwijl tegelijkertijd het volume van het dataverkeer exponentieel zal stijgen. Daarom heeft KPN met de leveranciers binnen het manifest ook afzonderlijke overeenkomsten getekend waarin ook de centrale samenwerkingsgebieden van beide partijen zijn vastgelegd.

Jaaruitgaven
De bij het manifest aangesloten partijen leveren onder meer netwerkapparatuur, logistieke oplossingen en recycling diensten. Het manifest dekt nu 70% van de totale jaaruitgaven van KPN. De verwachting is dat ook andere leveranciers van het bedrijf zich zullen aansluiten bij het manifest, waardoor dat percentage verder zal groeien.

Jon Jonoski
Door Jon Jonoski
Jon Jonoski is een enthousiaste journalist die zich graag verdiept in de wereld van inkoop en aanbestedingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.