Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
22
05
18
Jon Jonoski
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Jon Jonoski
Dossier: Economie
Soort:

Kwartaalrapport VolkerWessels duidt op oververhitte bouwmarkt

Kwartaalrapport VolkerWessels duidt op oververhitte bouwmarkt

Tijdens de presentatie van haar kwartaalrapport liet VolkerWessels weten dat enkele bouwprojecten vertraagd zijn. Het bedrijf zegt te kampen met prijsstijgingen, minder flexibiliteit in de toeleveringsketen en heronderhandelingen met klanten. Het is volgens experts het zoveelste teken dat de bouwmarkt oververhit is.

Onder de kap van VolkerWessels vallen niet alleen bouwers en ontwikkelaars, maar ook toeleveranciers als Timmerfabriek de Mors Rijssen en PGB Groep. Daardoor heeft het niet alleen een grotere leverzekerheid, maar zou het via haar dochterondernemingen ook moeten meeprofiteren van stijgende ketenprijzen. Toch krijgt ook VolkerWessels nu last van de schaarste. Dat wijst er op dat oververhitting van de markt serieuze proporties begint te krijgen, zo laat het Financieel Dagblad (FD) weten.

Crisis

Volgens het FD zijn de vertragingen bij VolkerWessels een zorgwekkend teken aan de wand. De prijs van zowel zzp’ers als cruciale materialen stijgt snel, terwijl de markt nu al met personeelstekorten te maken heeft. Experts vrezen daarom dat de komende paar jaar meer bouwbedrijven in de problemen komen en zien een nieuwe crisis in de bouwsector al aankomen.

Optimisme

Volgens het Economisch Instituut van de Bouw (EIBI is er echter geen reden voor somberheid. Het EIB verwacht dat bedrijven het personeelstekort zullen opvangen door de productiviteit te verhogen. Zo zal de bouwproductie toch blijven stijgen. En ook VolkerWessels zelf is optimistisch. Het bedrijf verwacht in 2018 betere cijfers te zullen noteren dan vorig jaar.

Jon Jonoski
Door Jon Jonoski
Jon Jonoski is een enthousiaste journalist die zich graag verdiept in de wereld van inkoop en aanbestedingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.