Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
12
11
12
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Lisa Lowijs
Dossier: Economie
Soort:

"Laat inhuur flexkrachten over aan HR"

Het inhuren van flexibele krachten binnen een bedrijf kan beter door de afdeling HR gebeuren en niet zoals nu gebeurt door inkoop. Volgens werkgevers- en adviesorganisatie AWVN kijkt inkoop niet genoeg naar het sociale aspect.

De afdeling HR moet zich meer bemoeien met de inhuur van flexibele krachten. Dat vindt Hans van der Steen, directeur arbeidsvoorwaardenbeleid van AWVN. “Als je de inhuur van flexibele krachten aan de afdeling inkoop overlaat, wordt er alleen maar naar de kosten gekeken”, meldt Van der Steen in het Praktijkblad Ondernemingsraad.

Sociaal beleid
Van der Steen is van mening dat wanneer HR de regie krijgt over de inhuur, er een sociaal beleid voor hen kan worden uitgewerkt. Volgens hem is dit beleid een goede oplossing en moet deze gelden voor iedereen die arbeid verricht voor het bedrijf. “Dit is uiteindelijk goed voor de continuïteit van de onderneming.”

AWVN
De Algemene Werkgevers Vereniging Nederland is een werkgeversorganisatie waarbij ongeveer 19.000 ondernemingen zijn aangesloten. Het AWVN adviseert werkgevers bij het ontwikkelen van de HR-strategie, de organisatie en de medewerkers en bij het vormgeven van de arbeidsvoorwaarden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.