Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
07
09
12
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Lisa Lowijs
Dossier: Onderzoek
Soort:

Lage oplaadkosten meest kosteneffectief

Uit recent onderzoek naar TCO blijkt dat door de hoge brandstofprijzen elektrische voertuigen in opkomst zijn. Dit komt door de lage eigendomskosten.

Volgens onderzoek van Pike Research naar de Total Costs of Ownership (TCO) bij alternatieven voor brandstof aangedreven voertuigen maken de lage eigendomskosten elektrische vehikels steeds aantrekkelijker. Uit het rapport blijkt dat de lage oplaadkosten de hoge initiële kosten ruimschoots compenseren.

Hoog rendement
Batterij-elektrische voertuigen (BEVs) bieden de laagste TCO van de 17 voertuigen uit het onderzoek. "Een van de belangrijkste voordelen van BEVs is hun zeer hoge rendement in vergelijking met conventionele interne verbrandingsmotorvoertuigen," zegt Pike senior analist Lisa Jerram op de website van Procurement Leaders.

Groen

Er zijn een groot aantal alternatieve voertuigen beschikbaar op de markt. Veel van hen komen echter met een flinke aanschafprijs. Deze kosten zijn veel hoger ten opzichte van traditionele voertuigen met een verbrandingsmotor. Toch moeten inkopers op zoek naar de meest kosteneffectieve manier om hun bedrijf ‘groen’ te houden. Dit kan dus door BEVs aan te schaffen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.