Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
16
03
16
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Nancy van Bemmel
Dossier: Grondstoffen
Soort:

Lage prijzen aluminium en staal in 2016

Lage prijzen aluminium en staal in 2016

De prijzen voor aluminium en staal zullen in 2016 nog relatief laag blijven. De markt kenmerkt zich namelijk door een overaanbod. Het overaanbod op de aluminiummarkt is een structureel probleem. De hoeveelheid aluminium is in 2015 sterk toegenomen en drukt daardoor elke opwaartse prijsbeweging. Ook staal is niet in trek. Toch lijkt de productie af te nemen. Het zal nog wel een tijd duren voordat marktbalans zal worden bereikt, concludeert Casper Burgering, Senior sector econoom bij ABN AMRO.

In mei 2015 werd de dalende trend in industriële metaalprijzen ingezet. “Vanaf dat moment maakten prijzen voor basismetalen en staalprijzen een duikvlucht. Vanaf half november 2015 leek het tij te keren. De prijzen voor basismetalen namen vanaf dat moment weer toe en de staalprijzen stabiliseerden. Maar aan het begin van 2016 daalden de prijzen van basismetalen weer. Dit komt doordat op basismetaalmarkten hoge volumes worden verhandeld”, aldus Burgering.

De verwachtingen voor de marktbalansen in 2016 geven voor de meeste basismetaalmarkten geen aanleiding voor nog veel zwakkere prijzen vanaf het huidige niveau. Met de verwachting van meer productiebeperkingen in 2016, denkt ABN AMRO dat in 2017 het tekort in marktbalansen verder zal toenemen. Daardoor zullen de prijzen herstellen.

 

Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Nancy van Bemmel is een gedreven journalist. Voor Inkopers-café zet ze zich graag in om inkopers snel van het allerlaatste nieuws te voorzien. Heeft u tips voor Nancy? U kunt haar mailen via: nancy@inkopers-cafe.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.