Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
20
12
17
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Nancy van Bemmel
Dossier: Inkoop
Soort:

Late contractwijziging levert zorgverzekeraar 10.000 euro boete op

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) legt zorgverzekeraar De Friesland een boete van 10.000 euro op. De toezichthouder stelt dat De Friesland niet transparant is geweest over een wijziging in het inkoopbeleid. Het is voor het eerst dat de NZa een boete aan een zorgverzekeraar oplegt voor een dergelijke overtreding. Dat schrijft het FD.

Zorgverzekeraars moeten voor 1 april het inkoopbeleid voor het volgende jaar openbaar maken. Wijzigingen na die datum zijn wel toegestaan, maar moeten tijdig en gemotiveerd aan de zorgaanbieders worden medegedeeld. Dat is in dit geval niet gebeurd, geeft de NZa aan in haar rapport.

De Friesland zou pas in november een gewijzigd contract voor de inkoop van medische hulpmiddelen naar een aantal zorgaanbieders hebben gestuurd. De zorgverzekeraar verdedigt zich door aan te geven dat de invoering van een nieuw administratiesysteem voor flinke vertraging heeft gezorgd. De Friesland vindt de boete dan ook niet noodzakelijk en proportioneel, aldus het rapport van NZa. Desondanks gaat de zorgverzekeraar niet in beroep.

Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Nancy van Bemmel is een gedreven journalist. Voor Inkopers-café zet ze zich graag in om inkopers snel van het allerlaatste nieuws te voorzien. Heeft u tips voor Nancy? U kunt haar mailen via: nancy@inkopers-cafe.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.