Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
16
04
12
Kristel Hurenkamp
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Kristel Hurenkamp
Dossier: Inkoop
Soort:

Leeuwarden stelt sociale voorwaarden inkoop

De gemeente Leeuwarden gaat sociale voorwaarden stellen aan leveranciers. Op deze manier wil de gemeente werkgelegenheid en werkervaringsplaatsen bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Om de zogeheten Social Return voor elkaar te krijgen heeft het college van B&W de regels opnieuw vastgelegd, meldt de gemeente op haar website. Net als het inkopen van duurzaam geproduceerde goederen maakt dit een belangrijk onderdeel uit van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Sociaal inkopen
Door het grote inkoopvolume heeft de Friese gemeente een aardige vinger in de pap als het gaat om het stimuleren van sociaal inkopen. Vorig jaar hebben leveranciers 85 personen een baan aangeboden dankzij gemeentelijke opdrachten. Wordt een opdracht aangenomen, dan wordt met het bedrijf een passende invulling van de Social Return bedacht.

Doel van de gemeente Leeuwarden is dit jaar en in 2013 in totaal nog eens 300 mensen van een baan, een leerwerkplek of scholing te voorzien via haar inkoop- en aanbestedingsopdrachten.

Kristel Hurenkamp
Door Kristel Hurenkamp
Kristel Hurenkamp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.