Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
22
04
13
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Anniek Finkers
Dossiers: Geen categorie, Inkoop
Soort:

Leiders van morgen nergens te bekennen

HR-professionals maken zich zorgen om het gebrek aan potentieel leiderschap in hun organisaties. Dit komt naar voren uit groot internationaal onderzoek.

Uit het onderzoek van ManpowerGroup onder 2000 HR-professionals in verschillende landen blijkt dat met name Amerikaanse HR-professionals zich grote zorgen maken over het gebrek aan goede leiders in de toekomst. Ruim 32 procent van de Amerikaanse respondenten ziet dit als het grootste probleem binnen hun organisatie en vakgebied. Dit is al het derde opeenvolgend jaar dat dit resultaat zo sterk naar voren komt.

Wereldwijde zorg
Ook wereldwijd maken HR-professionals zich grote zorgen over het gebrek aan goed leiderschap in de toekomst. Ruim 25 procent van de respondenten gaf aan hier bezorgd over te zijn. Zij maken zich al meerdere opeenvolgende jaren zorgen over het gebrek aan toekomstig goede leiders. Dit bewijst volgens de onderzoekers dat dit één van de hoofdzorgen is binnen HR-organisaties. Het gebrek lijkt het meest acuut in Canada, China, India, Noorwegen, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Japan.

Nieuw leiderschap
De succesvolle leiders van de toekomst moeten volgens de onderzoekers nieuwe vaardigheden ontwikkelen zodat ze beter om kunnen gaan met hedendaagse situaties. Ze moeten niet alleen weten hoe ze zich moeten gedragen in het bedrijfsleven, maar ze moeten ook bedreven zijn in het managen van mensen en teams. Organisaties doen er volgens de onderzoekers verstandig aan om te investeren in goed leiderschap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.