Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
14
09
07
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door webmaster
Dossier: Global
Soort:

Leiding Belastingdienst betrokken bij aanbestedingsfouten

De top van de Belastingdienst is betrokken geweest bij de aanbestedingen waarbij de Europese regelgeving is geschonden. Dat beweert NRC Handelsblad. In totaal zouden de aanbestedingen die tussen 1999 en 2006 fout zijn uitgevoerd zeker 214 miljoen euro bedragen.Tot nu was het Centrum voor ICT van de Belastingdienst naar voren geschoven als verantwoordelijke. NRC ontdekte echter in de vergaderverslagen dat de leiding van de Belastingdienst zijn goedkeuring verleende aan de handelswijze van het Centrum voor ICT.

Meest in het oog springende beslissing is de ‘strategische samenwerkingsovereenkomst’ met ICT-concern IBM in 2003. Dit contract. dat opdrachten ter waarde van 2.2 miljoen bevatte. had Europees aanbesteed moeten worden. En ook vorig jaar nog blijkt de leiding van de Belastingdienst zijn goedkeuring te hebben gegeven aan de gunning van een opdracht. zonder aan te besteden. Het ging destijds om een opdracht ter waarde van zestig miljoen euro. Deze werd onderhands aan IBM gegund.   


In een reactie op de bevindingen van de NRC zegt de Belastingdienst dat destijds geoordeeld werd dat de ‘strategische samenwerkingsovereenkomst’ niet Europees aanbesteed zou hoeven worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.