Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
30
09
10
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Koos Plegt
Dossier: Inkoop
Soort:

Leverancier online meestal onvindbaar

Inkopers weten leveranciers online vaak niet te vinden. Uit een poll blijkt dat bijna driekwart van de inkoopprofessionals hier moeite mee heeft.

Aan de poll van het Kennisportal Europese aanbesteding deden 253 stemmers mee. Zeventig procent van hen was het eens met de stelling ‘Via Google is het lastig om de juiste leverancier te vinden’. Geert Geertsema, initiatiefnemer van het kennisportal en eigenaar van Conducto Inkoopprofessionals, kijkt nauwelijks op van de uitslag. ‘We horen vaak van inkopers binnen overheden dat ze moeite hebben om een leverancier online te vinden. In plaats daarvan gaan ze voor producten of diensten onder de aanbestedingsgrens meestal op zoek in hun eigen netwerk.’

Probleem bij zoekmachines
Het portal geeft in een nieuwsbericht zelf een mogelijke verklaring. Zoekmachines zouden niet toegerust zijn op de complexe wensen van inkopers. De machines filteren op tekst, niet op kwaliteit of portfolio. Leveranciers zouden tegen dit tegen kunnen gaan door hun websites meer te optimaliseren voor zoekmachines. Onder meer door het plaatsen van meer gerichte content en het goed uitlichten van hun specialisme. Ook online adverteren wordt genoemd als optie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.