Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
09
01
19
Jon Jonoski
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Jon Jonoski
Dossier: Inkoop
Soort:

Leveranciers Bel Leerdammer ontevreden

Leveranciers Bel Leerdammer ontevreden

Enkele leveranciers van Bel Leerdammer hebben de Leveranciers Vereniging Leerdammer Collectief opgericht. De leveranciers stellen weinig vertrouwen te hebben in de melkfabriek en hopen dat de vereniging zal helpen om tot een duurzame samenwerking te komen.

Branchemedium Melkvee stelt dat de leveranciers al langer ontevreden zijn over de samenwerking met Bel Leerdammer. Dat leidde onder meer tot twee rechtszaken, die beide gewonnen werden door de veehouders.

Overleg
De initiatiefnemers van de leveranciersvereniging stellen dat Bel Leerdammer zonder transparantie werkt en gebruik maakt van een top-down benadering. Ook zijn ze kritisch over het steeds strenger wordende eisenpakket en het overlegmodel. Ze vinden dat de klankbordgroepen van Bel Leerdammer niets meer zijn dan “een platform van waaruit informatie word doorgeven vanuit het bedrijf waarbij er nauwelijks sprake is van overleg.”

Reputatieschade
De vereniging stelt te handelen in het collectieve belang van zowel de leveranciers als Bel Leerdammer. Zij voorspelt dat stoppende boeren en onvoldoende melk het gevolg zullen zijn wanneer de fabriek niet stopt met het stellen van eenzijdige, onduidelijke eisen. Volgens het collectief zal Bel Leerdammer hierdoor uiteindelijk melk moeten gaan inkopen waar lagere eisen aan worden gesteld. Dat zou noch goed zijn voor de leveranciers, noch voor de reputatie van het bedrijf.

Jon Jonoski
Door Jon Jonoski
Jon Jonoski is een enthousiaste journalist die zich graag verdiept in de wereld van inkoop en aanbestedingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.