Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
30
11
07
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door webmaster
Dossier: Column
Soort:

Leveranciers kritisch over gemeenten

Grote Nederlandse gemeenten zijn vaak niet objectief bij de aanbesteding van ICT- projecten. Dat blijkt uit een onderzoek van Ernst & Young in samenwerking met Informatie Management Groep en gemeenten uitvoerde onder leveranciers.


Een grote meerderheid van de leveranciers (94%) vindt dat het vergelijken van offertes niet altijd op objectieve wijze geschiedt. Bovendien zou de inspanning die gemeenten vragen in het kader van aanbestedingen te hoog zijn en zouden de eisen die gesteld worden bij vergelijkbare offertes per gemeente sterk verschillen.

Meer dan de helft van de leveranciers (56%) geeft aan dat gemeenten onvoldoende informatie geven over een aanbesteding. Daardoor blijft er vaak onduidelijkheid bestaan bij leveranciers over de exacte doelstellingen. Daarnaast beschikken medewerkers van gemeenten over te weinig ICT-kennis. vindt 57 procent van de leveranciers.

Ook over de interne communicatie van gemeenten zijn leveranciers niet te spreken. Volgens 83 procent van de leveranciers houden gemeenten onvoldoende greep op projecten. 74 procent meent dat doelstellingen uit het oog worden verloren en 69 procent merkt dat het aan structuur ontbreekt. Een ruime 86 procent geeft aan dat er teveel tijd wordt besteed aan vergaderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.