Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
17
07
14
Kristel Hurenkamp
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
1
Door Kristel Hurenkamp
Dossier: Supply Chain
Soort:

Leveranciers Superunie krijgen eerder betaald

Inkooporganisatie Superunie maakt het mogelijk dat een deel van de leveranciers zelf kan bepalen wanneer het geld van de rekening wordt geboekt.

Door de nieuwe mogelijkheden van Supply Chain Finance (SCF) maakt Superunie het mogelijk dat een deel van de leveranciers, vanaf oktober, hun factuur al binnen een week betaald krijgen. Dit staat los van de eerder overeengekomen betalingstermijn met de inkooporganisatie. Zo valt te lezen op AGF.nl. Algemeen directeur van de Superunie, Dick Roozen, denkt dat het nieuwe systeem aantrekkelijk is voor leveranciers: “De financieringskosten voor leveranciers worden hierdoor aanzienlijk lager en de betalingszekerheid is gegarandeerd. Superunie is er van overtuigd hiermee een ideaal evenwicht te hebben gevonden voor de financiële belangen van onze leveranciers en die van ons als grote inkoopcoöperatie. Daarmee verbeteren we de continuïteit in de keten."

Betalingssysteem van de toekomst
Volgens eigen zeggen is Superunie de eerste grote Nederlandse foodretailer die gebruikt maakt van SCF. In andere branches groeit het gebruik van de betalingsmethode gestaag. In de praktijk betekent SCF een nauwe samenwerking tussen alle betrokken partijen. Facturen van leveranciers worden door de inkooporganisatie goedgekeurd en vervolgens doorgezet naar het SCF-platform, waar de facturen worden verwerkt. De betrokken leverancier kiest daarna zelf op welk moment de factuur door de bank wordt uitbetaald,  bijvoorbeeld vlak voor de salarisbetalingen. De leverancier betaalt voor deze dienstverlening een vergoeding aan de financiële instelling die aanzienlijk lager is dan zijn huidige financieringskosten van uitstaande facturen.

Kristel Hurenkamp
Door Kristel Hurenkamp
Kristel Hurenkamp

Reacties:

  • Anoniem | 24-07-2014 om 17:15

    Dit lijkt op het systeem van Global Financing van de City Bank of London.
    Wie betaald uiteindelijk de rente en het valuta risico GBP?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.