Inloggen
Login met InkopersCafé account Account aanmaken

Premium logo's

Premium logo's

Premium partners

Sidebar premium

Sidebar premium

Gold partners

Sidebar gold

Sidebar gold

Silver partners

Sidebar silver

Sidebar silver
03
03
16
Nancy van Bemmel
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Door Nancy van Bemmel
Dossier: Inkoop
Soort:

Leveranciers willen zaak aanspannen tegen V&D

De leveranciers van het failliete V&D treffen voorbereidingen om de geleden schade te verhalen op eigenaar Sun Capital en bestuursvoorzitter John van der Ent. Ook willen de leveranciers een collectieve procedure tegen de curatoren beginnen.

De Nederlandse leveranciers voelen zich misleid door toezeggingen van Sun en Van der Ent. De leveranciers zeggen dat hen na de herfinanciering van V&D afgelopen zomer is toegezegd dat Sun de financiering voor de komende vier jaar zou garanderen. Dat schrijft FD.nl.

Supplier declaration
De procedure tegen de curatoren gaat voornamelijk over de geleverde goederen. Om zaken te doen met V&D hebben de leveranciers een ‘supplier declaration’ moeten tekenen. Daarmee hebben leveranciers ingestemd met de inkoopvoorwaarden van V&D. Ook zouden ze daarmee afstand hebben genomen van hun eigen voorwaarden.

Geen eigendomsvoorbehoud
In de voorwaarden van V&D staat geen eigendomsvoorbehoud, maar sommige leveranciers hebben dat wel in hun eigen voorwaarden staan. Brancheorganisatie Modint hoopt dat de rechter zal bepalen dat de curatoren er niet van mogen uitgaan dat de leveranciers aan de inkoopvoorwaarden van V&D zijn gebonden. Als de rechter tot deze conclusie komt, kan dit ervoor zorgen dat de curatoren hun standpunt ten aanzien van eerder afgewezen eigendomsrechten moeten herzien.

Nancy van Bemmel
Door Nancy van Bemmel
Nancy van Bemmel is een gedreven journalist. Voor Inkopers-café zet ze zich graag in om inkopers snel van het allerlaatste nieuws te voorzien. Heeft u tips voor Nancy? U kunt haar mailen via: nancy@inkopers-cafe.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.